Pasta met Katenspek

Ingredienten
500 gr Katenspek (of dunne plakjes of in dobbelsteentjes)
1 doosje mascarpone
1 stuk blauwe kaas (danish blue, gorgonzola (milder voor kinderen) of roquefort)
250 gr. Champignons
1 rode paprika
wee flesjes kookroom (light)
Kwart liter slagroom (light)
Kwart liter crème fraiche
2 eetlepels mosterd (milde,bijvoorbeeld de zaanse mosterd van AH)
1 pak spinazie a la crème
1 zakje strooikaas
500gr. Tagliatelle of penne 

Bereiden
Verhit olie in de pan,voeg de knoflook toe, laat de knoflook niet bruin worden. Voeg de kleine stukjes katenspek toe. Probeer z redelijk krap te bakken, niet te krap. Voeg de in reepjes gesneden paprika toe. Paprika goed laten garen. Snij de champignons in plakjes. De champignons licht bruin garen. Snij de blauwe kaas in blokjes zodat hij snel smelt. Als de kaas gesmolten is. Voeg dan de mascarpone toe. Je krijgt een lekker stevig papje. Roer er twee flinke eetlepels mosterd doorheen.

Gooi de kookroom erdoorheen. Om het lekker romig te maken kwak je er volgens de slagroom er doorheen (hoef niet, wel lekker). Als laatste roer je er de ontdooide spinazie doorheen.

Kook de pas="MsoNormal">Kook de pasta en roer alles door elkaar. Opdienen met strooikaas en een lekkere kwak crème fraiche.

 

terug naar Pasta